Vacatures

Vacature Data Governance Officer (DGO) – Drenthe

Introductie

Ben jij een Data Governance Officer (DGO) op zoek naar een ambitieuze en daadkrachtige werkomgeving? Lees dan verder!

Organisatie

Voor wie zoeken we een Data Governance Officer (DGO)?

Je gaat aan de slag bij een ambitieuze verzekeraar. Bij dit bedrijf zijn ze niet bang voor een uitdaging, zijn ze initiatiefrijk en durven ze beslissingen te nemen. Iedere dag opnieuw doen ze hun uiterste best om al hun ambitieuze doelstellingen waar te maken. Ze doen dat vanuit een warme werkomgeving met leuke en inspirerende collega’s.

Als DGO maak je onderdeel uit van de CIO office en rapporteer je rechtstreeks aan de CIO. Samen met je IT collega’s binnen de CIO portefuille zorg je ervoor dat de wensen vanuit de business en de strategische doelen vertaald worden in ondersteuning en dienstverlening door ICT.

De CIO Office is verantwoordelijk voor het richting geven en bepalen van beleid. Dit doen jullie door vanuit architectuur ondersteuning te bieden bij projecten en veranderingen en door het toetsen van de naleving van beleidsuitgangspunten.

Functie

Wat ga je doen?

Als Data Governance Officer (DGO) ontwikkel je het beleid voor alle datamanagement gerelateerde zaken, waaronder de privacyaspecten van data en het creëren van een cultuur van data & privacy awareness. Daarnaast houd je je vooral bezig met de governance over alle datamanagement aspecten binnen dit bedrijf. Je draagt zorg voor het organiseren en operationaliseren van data management gerelateerde werkzaamheden en beheert bestaande/ontwikkelt nieuwe normenkaders. Tot slot waarborg je de correcte uitvoering hiervan.

Van jou wordt verwacht dat je een belangrijke bijdrage levert aan de strategie en het uitvoeren van de eerstelijns controles. Je fungeert dan ook als eerste aanspreekpunt voor gegevensverwerking in de breedste zin van het woord. Samen met de DPO train je medewerkers en maak je hen bewust van data management en de data privacy in het bijzonder. Je biedt ondersteuning bij het opstellen van Data Protection Impact Assessment en bij het selecteren van maatregelen hierbij.

Functie eisen

Als Data Governance Officer (DGO) herken je jezelf in de volgende profielschets:

Je hebt affiniteit met en kennis van datamanagement, privacywetgeving en privacymanagement. Naast je overtuigingskracht en organisatiesensitiviteit zet jij je analytische vaardigheden en communicatieve vaardigheden in bij advisering aan de Raad van Bestuur en stakeholders. Je maakt hierbij weerstanden bespreekbaar en anticipeert op standpunten en belangen van anderen. Je bent in staat een goed overzicht van gegevensverwerkingen te creëren en te bewaken.

Daarnaast beschik je over:

* Een ICT of juridisch gericht HBO- of WO-diploma, aangevuld met relevante specialisaties op het gebied van data management en data privacy (bijvoorbeeld CIPP/E of CIPM);
* Kennis van DAMA/DM-BOK, specifiek van Data Governance en Data Kwaliteit;
* Aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving en het toepassen daarvan;
* Minimaal 3 jaar ervaring binnen datamanagement en/of data analytics;
* Kennis van (internationale) technologische ontwikkelingen en trends binnen datamanagement;
* Aantoonbare ervaring in een adviserende rol op RvB niveau.

Aanbod

Wat bieden zij jou?

Je krijgt de ruimte om jezelf te zijn én om te groeien. Samen werken aan ambities en samen blijven ontwikkelen.
Ook kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen en biedt dit bedrijf de mogelijkheid tot flexibele werktijden en thuiswerken. Je kunt bij hen 36, 38 of 40 uur aan de slag.

Wat betreft arbeidsvoorwaarden:
* Een uitstekend salaris;
* Een vaste 13e maand;
* Premievrij pensioen;
* Reiskostenvergoeding;
* 25 verlofdagen;
* Bruto ziektekostenverzekeringstoeslag.

Inlichtingen

Ben jij de Data Governance Officer (DGO) die wij zoeken? Solliciteer dan voor woensdag 13 juni via de Solliciteer button met jouw CV. Heb je vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met Sanne Cremer via 06 29 52 09 05.

Sollicitatie

Sanne Cremer
+31(0)6-29520905
sanne.cremer@fahr-becker.nl

Reacties zijn uitgeschakeld maar trackbacks en pingbacks zijn wel actief.

0
Connecting
Please wait...
Neem contact op

Helaas, de chat is momenteel niet beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam
* E-mail
* Beschrijf je vraag
  Vragen? Chat met ons!

  Vragen? We zijn hier! Start de chat!

  Naam
  * E-mail
  We zijn online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?