Vacatures

Vacature Big Data Scientist – Randstad

Introductie

Als Big Data Scientist werken met minimale overheid, veel ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor initiatieven? Lees dan verder!

Organisatie

Waar ga je aan de slag?

Onze opdrachtgever heeft een multidisciplinair team van ervaren Big Data Scientists, Big Data Engineers en Big Data Architecten. Deze gecombineerde vaardigheden en competenties stellen hen in staat om niet alleen voorspellende modellen te bouwen, maar ook software te ontwikkelen in een op maat gemaakte big data infrastructuur die efficiënt gegevens verwerkt, algoritmen toepast en data-gedreven inzichten onthult. Ongeacht het huidige big data maturity level van een organisatie, helpen zij hun klanten om hun doelen te vertalen in het ontwerp, de implementatie en het gebruik van innovatieve big data oplossingen.

Deze organisatie gelooft in vakmanschap. Ze zijn gepassioneerde mensen die de beste willen zijn in wat ze doen en hun enthousiasme over willen dragen naar anderen. Ze willen blijven leren en werken om zichzelf te verbeteren. Zij faciliteren in plaats van controleren en geloven niet in duidelijke en muurvaste functiebeschrijvingen. Zij geven de voorkeur aan het verleggen van grenzen, te denken, te leren en samen te groeien.

Waarom deze organisatie?
* Projecten uitsluitend op het gebied van big data & analytics;
* Ervaren consultants;
* Minimale overhead en hoge onafhankelijkheid;
* Ruimte voor ideeën en initiatieven;
* Investeren in kennis en mensen;
* Uitstekende voorwaarden.

Functie

Wat ga je doen?

Als Big Data Scientist bouw je modellen die de manier veranderen waarop bedrijven zakelijke beslissingen nemen. Je laat gegevens en statistieken de oplossing bepalen in plaats van onderbuikgevoel of senioriteit. Je zal intelligente en schaalbare algoritmes ontwikkelen die de klanten helpen om nieuwe inzichten te genereren en de business value te verhogen. Het beantwoorden van complexe statistische vragen en het omzetten van grote hoeveelheden data naar waardevolle inzichten is een belangrijk onderdeel van deze rol, net als het effectief communiceren van je resultaten. Bovendien zal je interessante patronen ontdekken in grote datasets met behulp van state-of-the-art data-mining technieken. In plaats van het ontwikkelen van een geïsoleerd model of algoritme, geven Big Data Scientists de voorkeur aan het embedden van hun modellen in bestaande systemen en infrastructuren. Zodoende zal je nauw samenwerken met Big Data Engineers en Big Data Architecten om end-to-end data oplossingen te bouwen voor de klant.

Functie eisen

Voor de functie van Big Data Scientist beschik je over:

* MSc of PhD met een sterke academische achtergrond, bij voorkeur in Kunstmatige Intelligentie, Wiskunde, Informatica, Statistiek of andere kwantitatieve velden;
* Ervaring met de wetenschappelijke methode: Vragen definiëren, het verzamelen van gegevens, analyseren, concluderen, herhalen.

Daarnaast heb je ervaring met:
* Het ontwerpen van algoritmes, predictive analytics en state-of-the-art machine learning technieken (bijv. (regularized) regression, Bayesian methods, support vector machines, (boosted) random forests, (deep) neural networks, network analysis, (forecasting) time series, clustering and other dimensionality reduction methods, optimization techniques, model validation);
* Programmeren met moderne data-analyse tools (bijv. Python, R, MATLAB, Julia);
* UNIX-vaardigheden (bijv. Ubuntu, Bash scripts, package management);
* Custom visualisatie technologieën (bijv. CSS, angularjs, D3);
* Software Configuration Management (bijv. Git, virtualisatie).

Verder volg je niet blindelings aannames, maar begrijp je de sterktes en zwaktes van de verschillende modellen en kun je uitleggen waarom je de verschillende modellen toepast. Ook vind je het leuk om resultaten te presenteren en actief bij te dragen aan discussies.

Big plusses (en aspecten die je verder zal ontwikkelen):
* Software engineering ervaring met productie-waardige programmeertalen (bijv. JAVA, SCALA);
* Ervaring met big data processing (bijv. MapReduce, Spark, Apache Flink);
* Ervaring met big data storage (bijv. HDFS, Cassandra, MongoDB, Neo4J);
* Ervaring met projectmanagement methodologie (bijv. Agile, Scrum).

Aanbod

Wat bieden zij jou?

* Een team professionele experts, allemaal WO afgestudeerd in een relevante opleidingsrichting (o.a. Kunstmatige Intelligentie, Statistiek, Computer Science of andere kwantitatieve velden);
* Veel vakkennis: je collega’s hebben allemaal meerdere jaren ervaring in het big data en data science werkveld;
* Ze werken aan innovatieve projecten bij grote bedrijven, uitsluitend op het gebied van big data en data science. De consultants weken o.a. aan voorspellingsmodellen voor de energiemarkt, persoonlijke aanbiedingen in webwinkels, fraudebestrijding, maar ook het opzetten van een data lake en high speed stream processing voor click-stream data;
* Ze werken platform onafhankelijk. Dat betekent dat je van verscheidene technische aanbieders moet kunnen weten wat ze wel en niet te bieden hebben. En welke oplossing voor welke klant nuttig kan zijn. Zo kun je jouw kennis en ervaring mixen met die van de rest van je collega’s en de optimale oplossing inrichten voor de klant.
* Een hecht team van vakspecialisten. Iedere vrijdag werken de collega’s, indien mogelijk, remote aan klantprojecten vanaf het HQ. Hier kunnen collega’s sparren met elkaar over projecten en pakken ze samen vraagstukken op. Er wordt natuurlijk ook geluncht en getafelvoetbald maar vooral veel gediscussieerd en gebrainstormd over ons vak om onderlinge kennisdeling en het teamgevoel te bevorderen.

Wat betreft arbeidsvoorwaarden:
* De salarisrange is €4.000,- tot €6.000,-;
* Jaarcontract, daarna vast;
* Vaste 13e maand;
* 25 vakantiedagen;
* Overname studieschuld, lease-auto en concurrentiebeding is bespreekbaar;
* Pensioen: 2/3 werkgever, 1/3 werknemer;
* €700,- leasebudget (inclusief tankpas voor onbeperkt tanken);
* Mobiliteitsvergoeding mocht je een eigen auto hebben of een OV-vergoeding;
* Telefoon en laptop.

Inlichtingen

Ben jij de Big Data Scientist die wij zoeken? Solliciteer dan voor woensdag 20 juni via de Solliciteer button met jouw CV. Heb je vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met Sanne Cremer via 06 29 52 09 05.

Sollicitatie

Sanne Cremer
+31(0)6 29520905
sanne.cremer@fahr-becker.nl

Reacties zijn uitgeschakeld maar trackbacks en pingbacks zijn wel actief.

0
Connecting
Please wait...
Neem contact op

Helaas, de chat is momenteel niet beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam
* E-mail
* Beschrijf je vraag
  Vragen? Chat met ons!

  Vragen? We zijn hier! Start de chat!

  Naam
  * E-mail
  We zijn online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?