Medior ICT Supportdeskmedewerker – Utrecht

Introductie

Heb jij al wat jaren werkervaring als ICT servicedeskmedewerker met o.a. cloud en Microsoft 365? Dan is dit wellicht interessant voor je om te bekijken

Organisatie

Dit bedrijf is een “one stop shop” voor IT. Ze beschikken over verschillende kennisgebieden en nemen voor midden- en kleinbedrijven de zorg uithanden omtrent online werkplekken. Dit doen zij vanuit de cloud. In het bedrijf is eerlijkheid veruit de belangrijkste waarde en je zal dan ook terechtkomen in een bedrijf met korte communicatielijnen en veel laagdrempeligheid. Je komt te werken in een team van 4 man waar veel communicatie plaatsvindt. Je zal daar werken met dezelfde headsets, schermen en andere apparatuur die ze zelf verkopen en ze hebben daarnaast ook een eigen datacenter in het midden van het kantoor.

Functie

Je zal je bezighouden met het telefonisch helpen en ondersteunen van klanten met hun problemen en vragen. Dit doe je via support-tickets. Het is uiteraard erg belangrijk dat je geduld en klantvriendelijkheid uitstraalt. Ook werk je met bewakingssystemen als Grafana, Nagios, Dell iDRAC en technieken als VOIP, VM-ware, Firewalls, Windows (RDS) servers, VAMO sim-kaarten, Microsoft 365 en Azure en neem je actief deel in het terugkerende afdelingsoverleg. Je kan als je de ambitie hebt doorgroeien naar een functie als senior Supportdeskmedewerker en ook naar een Systeembeheerder functie. Alle Systeembeheerders zijn hier ooit begonnen als Supportdeskmedewerker.

Functie-eisen

Jij hebt – Minimaal een afgeronde MBO 3 of MBO 4 opleiding; – 2-3 jaar werkervaring; – Ervaring met Active Directory, Exchange, TCPIP, netwerkprinters, Outlook, Windows Server; – Basiskennis van firewalls onderhoud en beheer.

Aanbod

Wat kan jij verwachten? – Salaris tot €2.800,- obv ervaring; – Betaalde overuren; – Direct vast contract bespreekbaar; – Dienstreizen vergoeding; – Budget voor professionele ontwikkeling; – Reiskostenvergoeding; – 1 dag in de week thuiswerken; – Pensioen; – Vakantiegeld.

Inlichtingen

Ben jij de Medior ICT Supportdeskmedewerker die we zoeken? Heb je interesse of gewoon wat vragen? Neem contact op met Stefan van Straten via 06 29 56 06 20 of klik op de button.

Sollicitatie

Stefan van Straten +31 (0)6 29 56 06 20

Vragen? Neem contact op!

Stefan van Straten

Weet je iemand anders voor deze functie? Deel!