ICT Recruitment

ICT Recruitment volgens Fahr-Becker:
Volledigheid met aandacht voor detail

Gespecialiseerd in ICT Recruitment

ICT Recruitment

Als je een investering doet heb je daar het liefste zo lang mogelijk plezier van. Zo ook van een investering in ICT Recruitment. Fahr-Becker snapt dit en streeft er dan ook naar niet alleen het juiste personeel voor de functie te leveren, maar ook voor het bedrijf, want een goede relatie tussen werkgever en werknemer leidt volgens ons tot een prettige en langdurige samenwerking. Om het juiste personeel voor de functie te vinden maken we gebruik van ons netwerk dat nog steeds elke dag groeit. Het bepalen of iemand met de functie matcht is wegens onze jarenlange ICT specialisatie geen probleem, ondanks dat onze recruitment consultants geen ICT, maar een psychologische achtergrond hebben.

ICT Recruitment met psychologische benadering

Deze achtergrond helpt bij het matchen tussen personeel en werkgever, waarbij de beweegredenen van zowel kandidaat als werkgever erg belangrijk zijn. Daarnaast komt het ook goed van pas bij het vinden van de kandidaten, want het blijkt uit onderzoek van het NOA dat maar liefst 72% van de ICT werknemers latent opzoek is naar een andere baan. Onze consultants zijn als psychologen zeer geschikt om die kandidaten te herkennen en ze inzichtelijk te maken dat ze wellicht wel toe zijn aan een nieuwe stap in hun carrière.

ICT Recruitment zonder onaangename verrassingen

Als blijkt dat de kandidaat geïnteresseerd is stellen wij hem aan u voor aan de hand van een CV en een motivatiedocument. Bent u het met ons eens dat de kandidaat wellicht geschikt is voor de functie en nodigt u hem uit voor een sollicitatiegesprek? Dan wordt de kandidaat bij ons op kantoor uitgenodigd voor een diepte interview en het afnemen van een carrière waarden assessment. Hieruit maken wij een dossier op dat niet alleen de gehele loopbaan van de kandidaat omvat, maar ook wat de kandidaat motiveert. Zo brengen we bij Fahr-Becker u in de best mogelijke positie om te bepalen of de kandidaat bij u en uw bedrijf past.