Google Cloud Engineer – Omgeving Utrecht

Introductie

Wil jij de kar trekken op het gebied van cloud bij een snelgroeiend en toonaangevend bedrijf op het gebied van crypto munten? En wil je werken met moderne technologieën in een internationaal team? Lees dan verder!

Organisatie

Dit innovatieve en jonge bedrijf (±90 fte) maakt het handelen in crypto munten voor iedereen toegankelijk en veilig met hun eigen maatwerk platform en is toonaangevend in Europa. Oorspronkelijk richtten zij zich als tussenpartij puur op het kopen en verkopen van crypto munten. Echter, een aantal jaar gelden ging het ineens hard met de koers en wilden steeds meer mensen instappen, ook mensen zonder enige kennis van zaken. Het grote struikelblok bleek voor veel mensen de opslag van crypto munten. Naar aanleiding hiervan heeft onze klant een applicatie ontwikkeld. Alles wat je koopt, staat in die app. Ook het verkopen is gemakkelijk via de app. Het overgrote deel van de coins storage wordt offline beheert, zodat het onbereikbaar blijft voor hackers.

Het internationale IT team is 20-25 fte groot en bestaat voornamelijk uit Software Developers. De sfeer is heel relaxt: iedereen is makkelijk benaderbaar, beslissingen worden transparant en samen genomen, er worden activiteiten / uitjes ondernomen en eigen initiatieven worden gewaardeerd. Er is geen strakke hiërarchie; beslissingen zijn teamgedreven en er is alle ruimte om met eigen ideeën / vernieuwingen te komen en deze verder uit te werken.

Functie

– Functie / Team –
Je wordt onderdeel van een internationaal en ambitieus team van gepassioneerde specialisten. Er zijn 2 Development teams die werken aan een verschillende oplossing en andere technologie stack. Jouw team bestaat uit 3 Front-end Developers en 8 (Java) Back-end Developers. Zij werken aan high end applicaties die op duizenden transacties per seconde berekend zijn. Ze hebben ook meerdere mobiele apps ontwikkeld. De producten die ze bouwen worden wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt.

Jij wordt dé Cloud Specialist binnen het team en de organisatie. Je gaat nauw samenwerken met de Developers en Security Specialisten om de infrastructuur zo betrouwbaar, efficiënt en optimaal te laten functioneren. Dit omdat het ‘verkeer’ in de cloud native app enorm blijft groeien. Je bent o.a. verantwoordelijk voor:
• het (mede) bepalen van de strategische toekomst van de producten (In welke cloud infra worden de producten gezet?);
• ideeën presenteren en implementeren mbt CI/CD pipelines, automation, security systemen en monitoring;
•Google Kubernetes Engine clusters beheren en functionaliteiten ontwikkelen om de applicaties optimaal te laten functioneren;
• Kennisdeling met collega’s.

Op termijn zal er een cloud team worden opgebouwd, waarin jij als Lead Engineer leiding gaat geven. Je blijft daarnaast ook zelf hands on betrokken. Mocht je deze rol niet ambiëren dan zullen ze op zoek gaan naar een Lead en blijf jij als Engineer onderdeel van het team.

– Technologie / Methoden –
De voornaamste en meest relevante tech voor jou bestaat uit Google Cloud (GCP), Kubernetes, Docker, Terraform, Gitlab, CI/CD, Microservices Architectuur.

De bredere tech stack (voor de Developers) bestaat uit o.a. Ubuntu Linux, Java (8+, versie 17 staat op de roadmap), OOP, Design Patterns, Spring Boot, Spring Data, Spring Security, Spring Webflux, React (native), GRPC, Junit, Event Sourcing, CQRS, DDD, Axon, Scrum.

Functie-eisen

• HBO denk-en werkniveau;
• Minimaal 4 jaar ervaring als Cloud Engineer, het liefst met GCP;
• Ervaring met Terraform en Kubernetes;
• Interesse in blockchain;
• Communicatief sterk en eigenwijs!

Aanbod

Jaarcontract (daarna vast), goed salaris (tot grofweg €6.000 bruto), de mogelijkheid om (deels) te worden uitbetaald in crypto munten, 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, pensioenregeling (8% werkgeversbijdrage / hoogte eigen bijdrage is zelf te bepalen), bonus obv winst (minimaal 13e maand, maar kan ook een 14e maand worden), laptop naar keuze, OV kaart of KM vergoeding, thuiswerken (50/50), 32 tot 40 urige werkweek, flexibele werktijden, doorgroeimogelijkheid naar Team Lead Cloud Engineer (als je daar interesse in hebt..).

Inlichtingen

Ben jij de ervaren Cloud Engineer die wij zoeken? Solliciteer dan via de Solliciteer button met jouw CV. Heb je vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met Maurice van der Wal.

Sollicitatie

Maurice van der Wal
+31(0)6 21 22 03 27
maurice@fahr-becker.nl

Vragen? Neem contact op!

Maurice van der Wal

Weet je iemand anders voor deze functie? Deel!