Assessments

Assessments

Inzicht, vaardigheden en eigenschappen

Assessments_1000pxHet doel van assessments is bekijken over welke competenties iemand beschikt. Met competenties bedoelen onze psychologen inzicht, vaardigheden en eigenschappen. Is een kandidaat in staat diplomatiek te blijven in lastige situaties? Hoe intelligent is iemand? Hoe goed is hij in het voeren van commerciële gesprekken? Werkt iemand nauwkeurig? Hoeveel zelfkennis heeft iemand? Assessments worden bovendien niet uitsluitend gebruikt voor het selecteren van sollicitanten. Fahr-Becker biedt eveneens ontwikkelingsassessments, om te bekijken of werknemers geschikt zijn voor een hogere functie, en met potentieel-assessments wordt bij veelbelovende starters getest hoe ze zich het beste kunnen ontwikkelen en wat hun specifieke talenten zijn.

Meer rendement uit uw investering

Door onze benadering haalt u als opdrachtgever meer rendement uit de investering in assessments.
De tests worden ook ingezet bij outplacement trajecten. Welk individueel gedrag succesvolle resultaten oplevert is mede afhankelijk van de organisatie en de omgeving. Zo zijn de cultuur en managementstijl van invloed, maar ook omgevingsfactoren als veranderende markten hebben consequenties voor het wenselijke gedrag. Fahr-Becker betrekt deze context van onze cliënten ook nadrukkelijk bij haar advisering, evalueert steeds na afloop de kwaliteit van haar adviezen met de opdrachtgever. Door deze benadering haalt u als opdrachtgever meer rendement uit de investering in assessments.

Ontwikkelingsassessment

Bij ontwikkelingsassessments wordt inzichtelijk gemaakt welk potentieel de medewerker heeft en op welke wijze dit potentieel tot ontwikkeling gebracht kan worden. Afhankelijk van het niveau van de functie, de specifieke taken, vragen en behoeften van de opdrachtgever wordt gekozen voor een bepaald programma.

Fahr-Becker kent de volgende Ontwikkelingsassessments:

Een 360 graden feedback onderzoek

Dit is een methode om op een gestructureerde manier competentiegerichte feedback te ontvangen. De 360 graden slaat op de cirkel van mensen uit iemands omgeving die direct zicht op zijn of haar functioneren hebben, bijvoorbeeld medewerkers, collega’s, klanten, de leidinggevende. Via dit onderzoek kunnen na enige tijd de ontwikkelpunten die uit het assessment naar voren komen en gemonitord worden.

Fahr-Becker kent het volgende 360 Graden FeedbackAssessment;

360 Graden Feedback Assessment

Een ontwikkelingsgesprek

Na afloop van het ontwikkel assessment kan er indien gewenst een ontwikkelgesprek plaatsvinden. De betekenis van de resultaten van het onderzoek kunnen in een ontwikkelgesprek, een nabespreking met een leidinggevende, personeelsmanager of loopbaanadviseur en de deelnemer verder geconcretiseerd worden .Ook kan het onderzoek in het kader van loopbaanadvies worden ingezet.

 

Een coachingstraject

Met de ontwikkelpunten benoemd in het assessment rapport kan de deelnemer direct aan de slag in een coachingstraject.

Werkwijze

Onze werkwijze is altijd persoonlijk, met respect en aandacht voor het individu en steeds gericht op de specifieke wensen van onze opdrachtgevers. Fahr-Becker biedt een breed scala aan assessment programma’s aan; vanzelfsprekend werken wij volgens de NIP code. Dit betekent onder meer dat u;

 • de assessments bij ons op kantoor kunt laten plaatsvinden maar ook bij u op locatie.
 • zelf kunt participeren bij de assessments
 • teeds door een vaste adviseur terzijde wordt gestaan
 • kwalitatief goede, maar ook kort en bondig geformuleerde rapportages ontvangt, toegesneden op uw situatie
 • weet dat wij de deelnemer, conform de NIP code, altijd toestemming tot rapportage vragen
 • zelf invloed hebt op de doorlooptijd van de assessments
 • ook terugkoppeling krijgt over hoe de deelnemers het assessment ervaren hebben

Follow-up

Een assessment is echter geen doel op zich. Het is een vertrekpunt voor ontwikkeling. Er zijn dan ook verschillende opties om de resultaten vooraf dan wel achteraf aan te laten sluiten bij de praktijk. Zo kunnen de resultaten uit een assessment bijvoorbeeld follow-up krijgen in een 360 graden feedback onderzoek, een ontwikkelgesprek of coachingstraject, op die manier wordt de ontwikkeling van de deelnemer gefaciliteerd.

0
Connecting
Please wait...
Neem contact op

Helaas, de chat is momenteel niet beschikbaar. Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam
* E-mail
* Beschrijf je vraag
  Vragen? Chat met ons!

  Vragen? We zijn hier! Start de chat!

  Naam
  * E-mail
  We zijn online!
  Feedback

  Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

  How do you rate our support?